Ναι, το κλειδί

Τώρα το έχουμε. To μίσθωτńριο για την πρώην ταβέρνα δεν έχει ακόμη υπογραφń, αλλά κοντεύουμε. Οι δύο ιδιοκτήτες ο Δημήτρης και ο Σπύρος ζουν στο Μόντρεαλ, είναι πολύ συνεργάσιμοι, αλλά χρειάζεται χρόνος. Θέλουν αξιόπιστους ενοικιαστές που πληρώνουν τακτικά το ενοίκιο. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό.

Όνομα, λογότυπο, πρώτα βήματα

Είχα ήδη σκεφτεί την “Η Ζυθοποιία” στη Στουτγάρδη. Νομίζουμε ότι ταιριάζει με την τοποθεσία. Αγγλικά μιλάνε εδώ ούτως ή άλλως. Πώς να παράγεις μπύρα είναι πολύ λιγότερο γνωστός εδώ από ό, τι στη Γερμανία αλλά στο κάτω-κάτω υπάρχουν τώρα περίπου 50 μικρά ζυθοποιεία στην Ελλάδα. Τα μεγάλα όπως ο Μύθος, το Fix και το Alpha είναι όλα μέρος διεθνών ομάδων. Από όσο γνωρίζουμε, θα είμαστε το πρώτο τοπικό ζυθοποιείο σε όλη την Ελλάδα που θα σερβίρει τη μπύρα του μαζί με εκλεκτό φαγητό και, αντίθετα από τη Γερμανία, απαιτούνται αρκετές άδειες για να το λειτουργήσει.

Ας υπάρξει μπύρα

Ο Παύλος μπορεί τελικά να απελευθερώσει το ζυθοποιείο του από την αποθήκη. Θα την πάει στον προορισμό της σιγά-σιγά τώρα. Θα χρησιμοποιηθεί στο εστιατόριο πίσω από έναν γυάλινο τοίχο (απαιτείται διαχωρισμός). Πρέπει να χτιστεί διπλό πάτωμα με αποχέτευση, οι σωλήνες πρέπει να προσαρμοστούν, ο αερισμός πρέπει να σχεδιαστεί. Ο Παύλος είναι κατασκευαστής καλουπιών και παραγωγός μπύρας. Είναι εξαιρετικά εξειδικευμένος στην τέχνη του και τεχνικά τόσο καταρτισμένος που στο σπίτι του, ασχολείται με ένα μεγάλο αριθμό επαγγελμάτων. Υπολόγισε ότι αν θέλαμε να κάνουμε το παραμικρό κέρδος, η τοποθεσία έπρεπε να είναι φτηνή (είναι) και το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς έπρεπε να γίνει από εμάς. 24% ΦΠΑ και 15% φόρος αλκοόλης είναι ένα θέμα. Η υπολογιζόμενη τιμή μπύρας είναι υψηλή.