σύντομα…
Σύντομα θα ξεκινήσουμε και πάλι τη σεζόν με ένα πλήρες πρόγραμμα. Ο χειμώνας ήταν μακρύς και μόνο λίγοι Λευκαδίτες και κάτοικοι ήθελαν να βγουν έξω. Με χαρά είδαμε ότι όλο και περισσότεροι θαμώνες έρχονταν στα Λαζαράτα. Ο κόσμος ερχόταν για την μπύρα του Paul, φυσικά, αλλά και ειδικά για το Wiener Schnitzel και τις ζουμερές μοσχαρίσιες μπριζόλες. Τα λουκάνικα του Paul με ξινολάχανο έχουν ούτως ή άλλως μεγάλη επιτυχία. Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ότι θα υπήρχαν λάτρεις τέτοιων παραδοσιακών γερμανικών πιάτων στην Ελλάδα. Λαμβάνω πολλούς επαίνους για τις πίτσες μου και τη τάρτα φλαμπέ μου. Η γαλλική σπεσιαλιτέ είναι διαθέσιμη μόνο εδώ.
Ένα χρονοβόρο ζήτημα είναι οι ελληνικές αρχές. Ευτυχώς, έχουμε έναν φανταστικό συνεργάτη, τον μηχανικό μας Γιώργο Θιάκο. Χωρίς αυτόν, το TheBrewery δεν θα υπήρχε. Έχει ανοίξει το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου για εμάς. 1000 ευχαριστίες γι’ αυτό, Γιώργο!

Γιατί έχουμε τόσο καλή γεύση;
Αυτό που ακούγεται μάλλον αλαζονικό είναι στην πραγματικότητα αρκετά απλό. Η μπύρα είναι καλή επειδή ο Paul παρασκευάζει με εξαιρετική βύνη από τη Βαυαρία, η μαγιά προέρχεται από το Weihenstephan, ο λυκίσκος από το Tettnang και το Hallertau. Το νερό είναι ελληνικό. Είμαστε τυχεροί και παίρνουμε νερό από το κοντινό Κορπή, το οποίο λέγεται ότι έχει και θεραπευτικές δυνάμεις. Παρά τον σχετικά υψηλό βαθμό σκληρότητας, κάνει καλή μπύρα σίτου, ανοιχτόχρωμη μπύρα και κόκκινη μπύρα. Η IPA θα προστεθεί αυτό το καλοκαίρι. Δυστυχώς, είναι πολύ δύσκολο για το Pilsner.
Δεν είναι μόνο η μπύρα που είναι σπιτική εδώ. Το bratwurst του Uncle Jimmy, τα ζαμπόν μας, τα καπνιστά κρέατα κ.λπ. τα φτιάχνουμε μόνοι μας. Αποθηκεύουμε το μοσχάρι ώστε να είναι τρυφερό και ζουμερό για εσάς. Χρησιμοποιούμε φρέσκα συστατικά όπου είναι δυνατόν. Φυσικά, φτιάχνουμε μόνοι μας τη ζύμη για την πίτσα και τη τάρτα φλαμπέ. Η μοτσαρέλα μας είναι πραγματική μοτσαρέλα. Η Δήμητρα παράγει την κατσικίσια φέτα μας στον Κάβαλο. Το ελαιόλαδο προέρχεται πλέον από τις σκληρά εργαζόμενες καλόγριες του Ακρωτηρίου Λευκάδας.

Από πού προέρχεται η τάρτα φλαμπέ ;
Στη γαλλική Αλσατία, η τάρτα φλαμπέ τρώγεται συνήθως σε ειδικά, απλά εστιατόρια. Εκεί ψήνεται σε ξυλόφουρνο μέχρι να γίνει τραγανή. Σας σερβίρουν το ένα μετά το άλλο μέχρι να σας αποχαιρετήσουν. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι’ αυτό εδώ.
Απλά δοκιμάστε το. Ταιριάζει τέλεια με μπύρα και κρασί.

Πριν και μετά την ιστιοπλοϊκή εκδρομή στα Λαζαράτα για ένα ποτό
Αν θέλετε να έρθετε ως ομάδα, θα χαρούμε να οργανώσουμε ταξί μεγάλης χωρητικότητας για να σας παραλάβουν απευθείας από το πλοίο και να σας φέρουν πίσω. Καλύτερα να τηλεφωνήσετε ή να στείλετε email στη διεύθυνση booking@thebrewery.gr αρκετά νωρίτερα.

Deep Purple, Pink Floyd, Rolling Stones στο TheBrewery
Ο Paul είναι παθιασμένος οπαδός της ροκ και προσκαλεί τακτικά κόσμο σε βραδιές κλασικού ροκ. Στη συνέχεια, γίνεται θόρυβος στο ζυθοποιείο. Με μπύρα και κρασί, μπορείτε να παρακολουθήσετε διάσημα συγκροτήματα επί σκηνής στη μεγάλη του οθόνη βίντεο με εξαιρετικό ήχο. Μπορείτε να βρείτε τις ημερομηνίες στο Facebook και να τις ζητήσετε. Shine on!

Γιορτάστε στο TheBrewery
Το απόγευμα μαγειρεύουμε αποκλειστικά για εσάς. Για ομάδες 25 ατόμων και άνω, μπορείτε να κάνετε το δικό σας πάρτι το βράδυ. Και γι’ αυτό, καλό είναι να τηλεφωνήσετε εγκαίρως ή να στείλετε ένα e-mail στο booking@thebrewery.gr.

Ας έρθει το καλοκαίρι
Από τα τέλη Μαΐου θα είμαστε και πάλι ανοιχτοί από Τετάρτη έως Κυριακή από τις 6μμ έως τα μεσάνυχτα. Η Δευτέρα και η Τρίτη είναι συνήθως ημέρες νυφικών. Ελέγξτε το www.thebrewery.gr για τις ώρες λειτουργίας. Μη διστάσετε να μας συστήσετε σε άλλους! Τα λέμε σύντομα στο TheBrewery!