Χρειαζόμαστε πολλή υπομονή
Ο ιός έχει χαλάσει πραγματικά τα σχέδιά μας. Δεν έχουμε ακόμη άδεια για το ζυθοποιείο. Όπως και σε άλλες χώρες, οι αρχές εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η αίτησή μας σφραγίστηκε από το αρμόδιο γραφείο τον Μάιο και ως εκ τούτου υποβλήθηκε επίσημη. Σύμφωνα με τον μηχανικό μας, υπάρχει ένας νέος νόμος που λέει ότι μια αίτηση που δεν υποβάλλεται σε επεξεργασία μετά από πέντε εβδομάδες θεωρείται εγκεκριμένη. Θα προτιμούσαμε πολύ την κατάλληλη άδεια. Προς το παρόν δεν μπορούμε να παρασκευάσουμε ούτως ή άλλως επειδή το σύστημα δεν είναι ακόμη έτοιμο για λειτουργία. Ο Παύλος κάνει όλη την προετοιμασία μόνος του για να εξοικονομήσει χρήματα. Αλλά σίγουρα θα είμαστε έτοιμοι για την τουριστική σεζόν.

Η δοκιμαστική μπύρα έχει καλή γεύση
Η αγαπημένη μπύρα του Paul είναι η Weissbier, η οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλη στη Γερμανία, ειδικά το καλοκαίρι. Είναι δροσιστική, φρουτώδη και είναι περισσότερο ανθρακούχη από άλλες μπύρες. Μια ελαφριά γεύση μπανάνας είναι χαρακτηριστική της ζύμης Weihenstephan που χρησιμοποιεί. Το ζυθοποιείο της μονής Weihenstephan βρίσκεται στη Βαυαρία και ιδρύθηκε πριν από 1000 περίπου χρόνια. Αρα είναι το παλαιότερο ζυθοποιείο toυ κόσμου και, μεταξύ άλλων, στεγάζει μια ολοκληρωμένη τράπεζα ζύμης. https://www.weihenstephaner.de/en/our-brewery/history/
Ο Paul παρασκευάζει μπύρα τακτικά στη μονάδα δοκιμών του. Το ζυθοποιείο χρησιμοποιεί νερό πηγής από το Κορπή. Η Κορπή είναι μια μικρή πόλη κοντά στη Βόνιτσα. Δυστυχώς, η Nestlé ανέλαβε τη χρήση της πηγής πριν από μερικά χρόνια. Το καλό: Μπορείτε να πάρετε δωρεάν νερό στο παλιό κέντρο σπα. Παραδοσιακά, τα μικρότερα βυτιοφόρα παραδίδουω στους κατοίκους της Λευκάδας το καλό νερό. Σε αντίθεση με τα εκατομμύρια και εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια Κορπή από τη Nestlé, αυτό είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Ψήνει η αφεντικίνα
Μέχρι στιγμής, ο Paul έχει πάρει το προβάδισμα για το ψήσιμο. Προτιμώ να μαγειρεύω. Για το ζυθοποιείο, ωστόσο, σχεδίασα πίτσα, pinsa, tarte flambée κ.λπ. από την αρχή. Τα αλμυρά αρτοσκευάσματα πάνε πολύ καλά με μπύρα. Αρέσουν στους περισσότερους και η εργασία με ζύμη είναι ευχάριστη στη ζέστη. Ασκούμαι με το νέο μου φούρνο για πίτσα. Είναι υπέροχο πόσο γρήγορα η βάση γίνεται τραγανή. Το tarte flambée είναι ήδη τέλειο. Η βάση είναι πολύ λεπτή. Αντί για creme fraîche, χρησιμοποιώ κρέμα τυριού και κρέμα γάλακτος. Έχει νόστιμη γεύση. Φυσικά δεν θα υπάρχει μόνο πίτσα. Έχω πάρει πολύ με την ελληνική παράδοση μεζέδων, αλλά και με τάπας και «μικρά πιάτα». Μπορώ να είμαι δημιουργική και ο πελάτης παίρνει εκπληκτικά πράγματα κάθε φορά που επισκέπτεται. Δεν θα ξεχάσουμε καλές μπριζόλες. Ο Παύλος λατρεύει το τηγανητό και ψητό βόειο κρέας και προτιμά να το φάει «en bleu». Στο νησί, ωστόσο, το βόειο κρέας και το αρνί είναι πάντα καλά μαγειρεμένα. Στην Ελλάδα, από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει παράδοση λίγο τηγανισμένου βοείου κρέατος. Οι κρεμαστές μπριζόλες δεν είναι διαθέσιμες από τα κρεοπωλεία στη Λευκάδα. Εκπληκτικά, υπάρχει ένα υπέροχο φιλέτο βοείου κρέατος που είναι πολύ τρυφερό ακόμα και αν είναι φρεσκοκομμένο.

Πότε θα υπάρχει μπύρα;
Θα θέλαμε να το ξέρουμε και εμείσ. Ίσως μπορέσουμε να ξεκινήσουμε στο τέλος του χειμώνα, μπορεί να διαρκέσει ακόμη περισσότερο. Αυτό εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον κορωνοϊό και τις αρχές. Το έργο έχει περιορισμένο προϋπολογισμό, και κανείς δεν θα μπορούσε να αναμένει τέτοιες αρχικές δυσκολίες. Θέλουμε να συνεχίσουμε. Αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε το κόστος να ξεφύγει από τον έλεγχο. Τα καλά πράγματα χρειάζονται χρόνο. Κρατήστε τα δάχτυλά σας σταυρωμένα και όλα θα πάνε καλά.
Καλή υγεία!